Armatör Nasıl Olunur? Armatör Maaşları Ne Kadar? Armatör Kime Denir?

Armatör Ne İş Yapar

Armatör nasıl olunur; Bir çok insan merak eder Armatör ne iş yapar , Armatör nedir, Armatör Kime denir? Bizde bu sizler için bu konuyu enine boyuna araştırıp yazıya döktük.Buyurun başlayalım.

Armatör Nasıl Olunur? Armatör Maaşları Ne Kadar?

Armatör Nasıl Olunur
Armatör Nasıl Olunur

Armatör nasıl olunur; diye merak edenler için derlediğimiz yazımızı takip ederek bu konuda gerekli bilgileri edinebilirsiniz. Armatör, bir ticaret gemisi bulunan ve deniz yolu ile ticaret yapan kişiler olarak ifade edilmektedir. Armatör olmak için ilk olarak bir gemi satın almanız ya da kiralamanız gerekmektedir. Akabinde o gemi ile ticaret faaliyetlerine başladığınız takdirde armatör olarak adlandırılırsınız. Bu konu ile ilgili diğer merak edilenlere ise hadi hep birlikte cevap arayalım!

Armatör maaşları ne kadar; şeklinde yapılan araştırmalarda karşımıza net bir tutar çıkmamaktadır. Bunun sebebi, armatörlerin herhangi bir şirket ya da kuruma bağlı olarak çalışmıyor olmasıdır. Çünkü bu kişilerin kendi şirketleri vardır ve bünyelerinde pek çok personel çalışmaktadır. Dolayısı ile sabit bir maaş tutarları bulunmamaktadır. Ticari faaliyetlerine göre elde ettikleri kar kadar kazanan armatörler, tek bir gemi ya da birden çok gemi ile iş yapabilirler. Bu da kazançlarını etkilemektedir. Bu doğrultuda küçük armatörler 10 bin dolar gibi bir ücret kazanırken, büyük iş yapanlar için bu tutar 30 milyon dolara kadar kazanç getirebilmektedir.

Armatör Ne İş Yapar? Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?

Armatör Maaşları Ne Kadar
Armatör Maaşları Ne Kadar
  1. Her meslekte olduğu gibi armatörlerin de belli başlı sorumluluk ve görevleri mevcuttur. Bunlar aşağıda şu şekilde belirtilebilir:
  2. En önemli görevleri gemisinde taşıdığı yükleri, güvenli bir biçimde istenilen menzile ulaştırmak olan armatörler, ürünlere herhangi bir zarar gelmemesi adına gerekli tüm önlemleri almak ile sorumludurlar.
  3. Gemisinde taşıdığı yükler hakkında gerekli olan bütün prosedürleri hazırlamak ile görevlidirler.
  4. Yük aldığı kişiler ya da kurumlardan taşınan yüklere dair bilgileri toplayarak bu kişiler ya da kurumlardan gerekli olan evrakları tamamlamak da görevleri arasında yer almaktadır.
  5. Yük taşıma sırasında güvenliği tehdit edecek olan her türlü uygulamadan kaçınmak ile sorumlu bulunmaktadırlar.
  6. Geminin, yük taşınacak olan yere yanaşması ve taşınan yükün boşaltılması sırasındaki liman işletmesi ile gerekli olan koordinasyonu sağlamak görevlerinden bir tanesidir.
  7. Gemide yaşanan personel değişikliği durumlarında, personellerin sağlık hallerini kontrol etmek ile sorumludurlar.
  8. Geminin kumanya, su ya da yakıt gibi gereksinimlerini karşılarlar.
  9. Gemide olası bir arıza oluştuğu durumlarda bu arızayı giderir ve geminin bakımlarını yaptırırlar.
  10. Gereken durumlarda gemiye yedek parça temini yaparlar.
  11. Gemide çalışan personellerin maaşlarını zamanı geldiğinde öderler ve bu personellerin diğer haklarını da kendilerine teslim ederler.

 

Armatör İçin İş İmkanları Nelerdir?

Kendi şirketleri olan armatörler için iş imkanları yine kendi sağladıkları şartlardan oluşmaktadır. Bu nedenle herhangi bir kurum ya da şirkete iş başvurusu yapma gibi hiçbir zorunlulukları mevcut değildir. Zaten birer işletmeci konumunda olduklarından dolayı, hangi ürünleri nereden nereye taşıyacaklarını ve kimler ile iş yapacaklarını kendileri belirlerler. Deniz ticareti sektöründe faaliyet yürütürler.

 

 

 

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar



Giriş Yap