Kayropraktik Uzmanı Nasıl Olunur? Kayropraktik Uzmanı Maaşları Ne Kadar?

Kayropraktik uzmanı maaşları

Kayropraktik uzmanı nasıl olunur; konusunda bilgi vermeden önce ilk defa duyanlar için bu terimin ne anlama geldiği hususunda açıklama yapalım. Sinir sistemini düzenlemek için omurga, kemik ve kaslara müdahale etmeyi kapsayan alternatif tıp yöntemine kiropraktik denir. Bu alanda görev yapan kişiler ise kayropraktik uzmanı olarak adlandırılmaktadır. Kayropraktik uzmanı olmak için yüksek lisans eğitimi almak gerekmektedir. Yalnızca tıp doktorları ile 4 yıllık lisans eğitimini bitirmiş fizyoterapistlere verilen bu eğitim sonunda, kayropraktik tedaviyi uygulama konusunda yetki sahibi olunmaktadır. Bu alana özgü daha ayrıntılı bilgi aktarımına şimdi başlıyoruz!

Kayropraktik Uzmanı Nasıl Olunur

Kayropraktik uzmanı maaşları ne kadar

sorusu elbette işin akıllara gelen maddi boyutudur. Kayropraktik uzmanı olarak görev yapan kişilere, genelde dolar bazında maaş verilmektedir. Bu tutar, çalışılan yere göre farklılaşmaktadır. Özel kliniği bulunan uzmanlar daha fazla ücret almaktadır.

Kayropraktik Uzmanı Çalışma Ortamı ve Gerekli Beceriler Nelerdir?

Kayropraktik uzmanları genelde uzun süre ayakta durmak zorunda kalırlar. Bu nedenle bu uzmanların fiziksel olarak herhangi bir problemlerinin olmaması gerekir. Çoğunlukla temiz, iyi aydınlatılmış ve konforlu ortamlarda çalışan kayropraktik uzmanı, insanlar ile çalışmaktan zevk almalıdır. Güçlü iletişim yetenekleri mevcut olmalıdır. Bu meslek alanı diğer sağlık kariyerlerinde olduğu gibi güçlü matematik ve fen becerisini şart kılmaktadır. Uzmanlar bu becerileri de iyi kullanabilir olmalıdır. Gerekli bilgi ve verileri toplayarak analiz edebilmelidir. Her durumu değerlendirebilir nitelikte olmalıdır. Her durum için bir eylem ve tedavi planı geliştirebilir yapıda olmalıdır. Hastaların ilerleyişini değerlendirip gerekli düzeltmeleri yapmalıdır.

Kayropraktik Uzmanının Tedavi Alanları Nelerdir?

Kiropraktör olarak da bilinen kayropraktik uzmanları, bilhassa kas-iskelet sistemi hastalarında, tedavi etme amaçlı doğal şifa yöntemlerini, omurga, boyun ve sırtın manuel manipülasyonlarını kullanmaktadır.

Kayropraktik uzmanları; baş ağrısı, boyun ağrısı, kırbaç, yürüyüş düzeltme, zorlanma ve burkulmalar, genel sağlık ve esenlik, artrit, iş ve spor ile ilgili yaralanmalar, omuz, boyun, sırt ya da uzuvlarda kısıtlı hareket alanlarına yönelik tedavi uygulayarak bu sorunların düzeltilmesini sağlamaktadır.

Kayropraktik Tedavisi Nasıl Yapılır?

Kayropraktik Uzmanı

Bel ve boyun ağrılarının tedavisinde ilk seçenek olarak tercih edilen kayropraktik tedavisinde temel amaç, omurga dizilimindeki bozukluğun onarılmasıdır. Böylelikle beyin, sinir sistemi ve organlar arasında sağlıklı bir iletişim kurulumu sağlanmaktadır. Kayropraktik tedavi uygulanmadan önce hasta tüm yönleri ile değerlendirilmektedir. Rahatsızlığı oluşturan kaynaklar belirlenmektedir. Gerekli görüldüğü zaman MR ve grafi gibi tetkikler yapılmaktadır. Başlıca uygulanan tedavi teknikleri ise şöyledir:

 

Kayropraktik Manipülasyon

Fizyolojik hareketler ve anatomik yapı kısıtlanmadan eklemler normal eksenine geri döndürülmeye çalışılır. Bu tedavi yöntemi ile eklemler güvenli bir şekilde düzeltir.

Kayropraktik Sublüksasyon

Kayropraktik tedavide önemli rol oynayan sublüksasyon, 2 iki dorsal omurun yer değiştirmesi şeklinde uygulanmaktadır.

Masa Ayarlamaları

Damla parçası adı verilen özel bir masaya yatırılan hastaya, masa hareketi ile eş zamanlı bir şekilde hızlıca baskı uygulanır.

Serbest Bırakma Çalışması

Bu tedavi yönteminde, omurları ayırmak amacıyla parmak uçları kullanılarak hafif bir baskı uygulanmaktadır.

Alet Ayarları

Omurgayı ayarlamak için tercih edilen bu tedavi yönteminde, tel yüklü bir aktivatör aleti kullanılmaktadır.

 

Kayropraktik Tedavi İçin Hangi Doktora/Bölüme Gidilir?

Hastanelerin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümüne başvurularak kayropraktik tedavi alınabilir.

 

Bu yazımızdan sonra dilerseniz Ortodonti Uzmanı Nasıl Olunur? Ortodonti Uzmanı Maaşları Ne Kadar? adlı yazımızı okuyarak Ortodonti uzmanları hakkında bilgi alabilirsiniz.

 

 

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar



Giriş Yap