Ortodonti Uzmanı Nasıl Olunur? Ortodonti Uzmanı Maaşları Ne Kadar?

Ortodontist Ne İş Yapar

Ortodonti Uzmanı Nasıl Olunur?;  Bir çok insan merak eder. Ortodonti Uzmanı nedir , Ne iş yapar , Nasıl Ortodonti uzmanı olunur? Ortodonti Uzmanı Maaşları Ne kadar? Sizler için araştırıp yazıya döktük .Buyurun başlayalım.

Ortodonti Uzmanı Nasıl Olunur? Ortodonti Uzmanı Maaşları Ne Kadar?

Ortodonti uzmanı nasıl olunur
Ortodonti uzmanı nasıl olunur

 Ortodonti uzmanı nasıl olunur;

hakkındaki bilgiler diş hekimliğini düşünen adaylar tarafından çoğunlukla araştırılan konulardan bir tanesi olmuştur. Uyumsuz ve çarpık dişler ile ilgilenip tanı koyan, teşhis edip kontrol eden ve bu durumu iyileştirmeye yönelik çalışmalar yapıp önlemeye çabalayarak gerekli tedaviyi sunan diş hekimlerinin uzmanlık alanı ortodonti olarak adlandırılmaktadır. Bu alanda çalışan doktorlara ise ortodontist adı verilmektedir. Ortodonti uzmanı olmak için diş hekimliği fakültesinden mezun olmak ve akabinde 4 yıllık uzmanlık eğitimi almak gerekmektedir. Şimdi diğer ayrıntıları ele alalım!

 Ortodonti uzmanı maaşları

ne kadar mevzusu, bu meslekte en çok merak edilenler arasında gelmektedir. Kendi özel kliniği bulunan bir uzmanın kazancı 20 bin TL gibi bir rakam olabilmektedir. İşe yeni başlayan bir uzman 10 bin TL maaş alabilirken, ortodonti uzman maaşları ortalama 14 bin TL olarak belirlenebilir.

Ortodontist Ne İş Yapar? Sorumlulukları Nelerdir?

Ortodonti uzmanı maaşları
Ortodonti uzmanı maaşları

Ortodonti uzmanı diğer bir adı ile ortodontist olarak çalışanlar genel olarak diş hekimleriyle karıştırılmaktadır. Bu sebepten dolayı görevleri arasında ne açıdan farklar olduğu da merak konusu olmaktadır. Ortodontist görev ve sorumluluklarından şöyle bahsedebeliriz:

  • Hastaların diş, ağız ve yüz sağlığı ile ilgili faaliyet göstermektedirler. Dış görünüşü büyük oranda etkileyen diş sağlığı ile ilgili olarak yaptıkları müdahaleler ile kişilerin sosyal yaşamlarına da olumlu yönde katkıda bulunmaktadırlar.
  • Kendilerine müracaat eden hastaların diş rahatsızlıkları, ağız bakımı ve yeme içme gibi alışkanlıkları ile ilgili tavsiyelerde bulunmakla sorumludurlar.
  • Ortodontistler, gerekli gördüğü hallerde hastalarına diş teli de takmaktadırlar. Düzenli aralıklarla dişlerin düzelip düzelmediğini kontrol ederler ve bu yol ile hastaların çene yapısındaki bozuklukları tespit ederek bu bozuklukları gidermiş olurlar.
  • Genel anlamda bireylerin diş eksiklikleri ve protez ile ilgili talep, istek ve sıkıntılarına yönelik faaliyet yürütmektedirler.
  • 20’lik dişlerin oluşturduğu ağrı, sızı, düzensizlik ve sorunlar ile mücadele ederek çözüm üretirler.
  • Diş çarpıklığı, çene darlığı, diş yapısı ve çene yapısı sorunları ile ilgili gerekli müdahalelerde bulunmaktadırlar.
  • Ağzın açılış ve kapanış sırasında yaşanan problemleri gidermek ile görevlidirler.
  • Muayene öncesi diş röntgeni çekerek röntgen filmini inceleyip hastalığın nedenlerini tetkik etmektedirler.
  • Muayene sırasında her hasta için en uygun tedavi yöntemini belirlenmektedirler.
  • Uyguladıkları tedavinin gidişatı ile ilgili hastalarına bilgi vermekle sorumlu bulunurlar.
  • Kırık dişlere dolgu yaparak tedavi etmektedirler.
  • Ortodontistler genel olarak diş yapısı ile ilgilenirler.

 

Ortodonti ve Diş Hekimliği Arasındaki Fark Nedir?

Ortodonti bölümü, diş hekimliğinin ana bilim dalı olarak ifade edilmektedir. Kelime anlamı, düzgün diş demektir. Dişlerin estetik görünümü ön planda tutulur. Hasarlı ya da yamuk olan dişler diş kemiklerine düzgün bir şekilde yerleştirilerek daha düzgün, düz ve güzel görünmeleri sağlanır. Diş hekimliğinin uzmanlık dalları arasında en çok rağbet gören kısım ortodonti bölümüdür.

 

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar



Giriş Yap